joi, 23 ianuarie 2020

Trucuri de înfrumusețare pe care orice femeie ar trebui să le știe

Machiajul și întregul ritual de înfrumusețare reprezintă pentru cele mai multe femei o parte esențială din activitatea zilnică. 

Cercetările au arătat că există două motive principale pentru care femeile se machiază. Primul este camuflajul. Femeile care sunt anxioase și nesigure au tendința de a se machia pentru a trece neobservate. Un al doilea motiv este seducția. Femeile care vor să fie vizibil mai atrăgătoare tind să folosească machiajul pentru a căpăta încredere în ele și pentru a socializa, cu mai multă ușurință, cu cei din jur. 

Potrivit oamenilor de știință, există două caracteristici universale care stimulează atractivitatea. Pe de o parte, contrastul de culoare din jurul ochilor și al buzelor. Cu cât contrastul între buze, ochi și ten este mai mare, cu atât este mai ridicat nivelul de senzualitate. Rujul și fardul se numără printre produsele de make-up preferate de femei, tocmai pentru că îmbunătățesc aceste caracteristici. Un al doilea punct important este simetria feței. Studiile au arătat că oamenilor le plac fețele simetrice, chiar și atunci când nu percep conștient această trăsătură. Majoritatea chipurilor sunt ușor asimetrice, iar folosirea machiajului estompează posibilele imperfecțiuni.

>> Cea mai recentă dezvoltare a oamenilor de știință netezește ridurile în 30 de zile ➥

A arăta bine nu trebuie să fie nici complicat și nici costisitor, susțin experții. Există câteva secrete de înfrumusețare care te pot scuti de a pierde timp valoros și de a cheltui prea mulți bani – uneori fără folos. 

Secretul unui machiaj reușit stă în „instrumentele“ folosite 

Poți avea cele mai bune farduri, cea mai scumpă bază de machiaj și cel mai potrivit fond de ten. Dacă, însă, nu ai „instrumentele“ potrivite pentru a le aplica, beneficiile acestora se pot pierde. Din trusa de înfrumusețare nu ar trebui să lipsească pensule machiaj, iar alegerea acestora este importantă. Pensulele trebuie să fie moi și să acționeze delicat asupra pielii, dar trebuie să aibă, în același timp, substanță, pentru a obține cele mai bune efecte. Dacă machiajul pică de pe pensulă înainte de a-l aplica, înseamnă că alegerea făcută nu a fost una inspirată.

Crema hidratantă nu trebuie să lipsească din trusa de cosmetice 

Indiferent dacă ai tenul uscat, normal sau gras, folosirea unei creme hidratante ar trebui să fie una dintre principalele activități când vine vorba despre ritualul de înfrumusețare. Potrivit specialiștilor de la Universitatea din New York, în unele cazuri, pentru a menține tenul tânăr, nu ai nevoie decât de o cremă hidratantă eficientă și un demachiant de calitate. Când pielea este uscată, fiecare rid este accentuat, astfel încât arăți mai în vârstă decât ești. La 20 – 30 de ani, folosirea unui astfel de produs va împiedica pielea să îmbătrânească prematur.

Crema cu factor de protecție solară este cel mai bun produs anti-îmbătrânire 

Cremele cu factor de protecție solară sunt folosite, în special, în timpul verii, când razele soarelui sunt mai puternice. Folosirea acestui produs reduce riscul de a dezvolta cancer de piele, însă ajută și la menținerea tenului tânăr. Motivul, spun experții, este că atunci când factorul de protecție blochează razele dăunătoare ale soarelui, împiedică, în același timp, efectele de îmbătrânire ale acestora asupra tenului. Fără protecție solară, expunerea la soare în fiecare zi, pe parcursul anilor, poate produce efecte vizibile în felul în care arată și se simte la atingere pielea. Pot apărea mai multe riduri, dar și pistrui și alte pete. Pielea poate arăta aspră sau lipsită de strălucire, din cauza expunerii la soare. Crema de protecția solară ar trebui folosită inclusiv în timpul iernii, pentru a obține cele mai bune rezultate. Studiile au arătat că machiajul acționează și stimulează trei dintre simțurile umane: tactil (care cuprinde toate senzațiile de pe suprafața corpului), mirosul și văzul. Stimularea pozitivă a acestor simțuri prin intermediul machiajului poate induce plăcere senzorială și psihologică.

Citește și: